16/02/2021  door Laura Delabie

Hier ben ik weer!

Mijn laatste blogpost dateert ondertussen al van een tijdje geleden. De tijd vliegt gewoon zo ongelooflijk snel. Zo snel dat ik bijna vergeet iedereen een gelukkig 2021 te wensen! Dat we elkaar snel terug mogen vastnemen, gezamenlijke uitstapjes plannen en mogen genieten van een goed concert of festival. Klinkt goed, niet?

Deze keer zullen we het niet opnieuw over Corona hebben. Nee, want daar hebben we onze buik al van vol. Ik toch in ieder geval. Deze keer wil ik het hebben over de reden waarom ik mijn blog eventjes heb uitgesteld: ik zat met mijn hoofd in de boeken. Begin september reikte Roularta mij een nieuwe uitdaging aan die ik enthousiast en met beide handen greep. Ik muteerde van HR Support Werving en Selectie naar de functie als Payroll Officer. Loonadministratie en sociale wetgeving… onderwerpen waar ik door mijn studies een beginnende kennis van had. Die kennis was helaas lang niet voldoende om alleen “mijn plan te trekken”. Extra opleidingen en ’s avonds vrijwillig de boeken induiken was tijdrovend maar ook noodzakelijk. Ondertussen zijn we een goede 5 maand verder en leer ik dankzij de fantastische hulp van mijn leidinggevende en dichte collega’s nog elke dag bij! Ik ben hen en Roularta dan ook dankbaar voor hun vertrouwen, geduld en uiteraard ook de kans.

Binnen Roularta ben ik lang niet de enige die intern verder evolueert. Zoals onze HR Talentcoördinator Kathy Corneillie in een eerdere blog (Evolueren in je job bij Roularta? Dat kan!) schreef, gaat zij bijna dagelijks in dialoog met collega’s om hun competenties in kaart te brengen en zo ook hun toekomst mee te helpen boetseren. Geweldig, toch?

 06/02/2020  door Laura Delabie

Vandaag, ongeveer een jaar geleden...

Vandaag, ongeveer een jaar geleden: december 2018. Het einde van de boeiendste en – naar mijn mening – meest leerrijke stage kwam in zicht. Twaalf weken lang had ik bij HR op de Werving- en Selectieafdeling het beste van mezelf gegeven. Daar stond ik dan. Mijn diploma Office Management, Human Resources Management, binnen handbereik. Al dromend over wat de toekomst zou brengen, kreeg ik plots het nieuws dat elke enthousiaste stagiaire misschien wil horen: “Er komt een vacature vrij en we willen je graag in het team!”. Ik sprong, gelukkig figuurlijk, een gat in de lucht. Mij hoorde je in ieder geval niet twijfelen.

 

Vandaag, ongeveer een jaar geleden: januari 2019. Ik begon opgewonden en misschien ook een tikkeltje angstig aan een nieuwe job, een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Als pasafgestudeerde kreeg ik fantastische kansen om bestaande competenties en vaardigheden uit te bouwen, nieuwe te ontwikkelen en er ondertussen met veel goesting voor te gaan. In die tijd leerde ik Roularta in al haar vormen kennen. Daarmee bedoel ik niet enkel waar Roularta voor staat, maar ook wie voor Roularta staat: de familie, de collega’s, als één team recht op hun doel af.

 

Vandaag: januari 2020. We zijn ondertussen een jaar verder. Een jaar dat voorbij lijkt te zijn gevolgen. Time flies when you’re having fun zeggen ze zeker? Dat lijkt hier wel toepasselijk. Als ik bedenk wat ik bij Roularta in een jaar mocht meemaken, ben ik benieuwd naar alle verhalen van de collega’s die dit jaar 10, 20 of 30 jaar in dienst zijn en kijk ik reikhalzend uit naar het moment dat ook ik die kaarsjes mag uitblazen. Op naar nog een jaar!

 27/04/2020  door Laura Delabie

Stay safe en take care!

Een blanco blad. Dat is wat heel wat scholen, bedrijven en gezinnen voor zich hadden aan het begin van deze ‘Corona-crisis’. Hoe pakken we dit in godsnaam aan? Ik kan mij voorstellen dat al heel wat mensen het gevoel hadden dat ze aan het verdrinken waren, spartelend boven water, happend naar adem… Scholen zonder fysiek aanwezige leerlingen met een compleet nieuwe manier van lesgeven tot gevolg. Bedrijven die een topjaar plots zien veranderen in een financiële nachtmerrie en thuiswerk van de ene op de andere dag praktisch mogelijk moeten maken. Gezinnen die hierdoor plots op z’n kop staan. Ik heb geen kinderen, maar ik wil het mij niet inbeelden dat er hier ne kleinen op mijn appartement rondrent terwijl ik in meeting zit.

We kunnen niet ontkennen dat de situatie vaak frustrerend is.

 

Zowel voor kinderen die niet meer naar een verjaardagsfeestje of voetbaltraining mogen, als voor grootouders en zwakkeren die hun kinderen en kleinkinderen niet meer kunnen zien, als ook voor de mensen in de zorg die dag in dag uit hun botten afdraaien.

 

We kunnen ook niet ontkennen dat situatie ook het creatiefste in de mensen naar boven haalt. Ik denk maar aan mijn lagere school die dagelijks originele knutselideeën en bezigheidsactiviteiten deelt. Zaken die ik, zelf als twintiger, eens wil uittesten. Ik denk maar aan dit artikel uit De Krant Van West-Vlaanderen waar een bedrijf zijn ganse productie omsmijt om mondmaskers te produceren en daarmee terug werknemers laat opstarten. Ik denk aan online drinks, games, glaasjes wijn… met vrienden en collega’s of aan alle nieuwe (of oude) hobbies die mensen (terug) oppikken. Tuinieren en bakken zijn plots helemaal in al heb ik het helaas nog niet helemaal in de vingers J. Ik denk tot slot ook aan e-peritief, balkoncert, coronababy… en alle andere woorden die we aan ons woordenboek kunnen toevoegen. Aan creativiteit is er in ieder geval geen gebrek!

 

Laten we dus nog even volhouden zodat we deze inventiviteit ook na het corona-tijdperk kunnen verderzetten. Met een beetje geluk hopelijk samen.

 

Stay safe en take care!