Dat we 2020 zo snel als mogelijk vergeten, hoor je vaak. Het is een beetje dubbel. Het feit dat we getroffen zijn door dat verschrikkelijke virus, ons normaal leven op zijn kop stond, we familie en vrienden misten, … Ja, dat vergeten we liefst zo snel als mogelijk.

Maar ik vergeet 2020 toch niet zo snel. Meer zelfs, ik ben het ook niet van plan.

Want dankzij of ondanks – schrap gerust wat past – de coronacrisis is er veel veranderd op de marketingafdeling van Local Brands. We kregen er maar liefst 6 collega’s bij. Een mix van jong talent en ervaring, maar vooral ook mooie mensen. Dat stelde ons in staat één of meerdere versnellingen hoger te schakelen.

Wat ons ook wat sneller deed fietsen dan verwacht, is lockdown 1. Dankzij / ondanks (ja, ook hier mag je schrappen hoor J) corona, werden wij genoodzaakt heel snel een digitale omschakeling te maken. In die eerste lockdown sloten veel bedrijven de deuren en laat dat nu net onze fantastische klanten zijn. Onze publicaties als Steps en De Zondag krijgen jullie gratis. En dat is dankzij de honderden bedrijven die wekelijks of maandelijks adverteren. Als zij de deuren sluiten, dan is het niet rendabel om Steps of De Zondag te printen. Dus kon je favoriete zondagse krant enkele weken niet verschijnen.

Dat werd noodgedwongen halsoverkop beslist, dus moesten we wel snel schakelen. En dat deden we ook. Met samenwerking van allerlei mensen maakten we op een week tijd een digitale omschakeling. Onze lezers kregen de krant nog steeds, maar dan op smartphone of desktop. De website werd grondig aangepast, we lanceerden een campagne via allerlei kanalen. Mét succes. Het aantal newsletter subscribers verdubbelde bijna en het aantal websitebezoekers nam een enorme sprong voorwaarts.

Dat momentum hebben we gegrepen, als team, en dat laten we niet los. Ook voor andere merken zijn we niet bij de pakken blijven zitten. Maar uiteraard missen we elkaar. Eens samen brainstormen, gek doen, het is niet hetzelfde in een zoom meeting.

Dus kijken we vooruit. Dit jaar gaan we verder op de ingeslagen weg, maar dan hopelijk wel binnenkort ook eens terug op kantoor. Oh ja, we zoeken trouwens nog een collega J. Misschien ben jij het wel? Solliciteer dan hier.