Afronding YMP

Stefanie Mattelin, Product Marketeer

09/02/2023

Het Young Mediaholic Programme kwam eind januari tot zijn einde. Na mijn leerrijke maanden bij Mijn Stad, Roularta Digital & Libelle marketing heb ik een vast stekje gevonden bij het marketing team van Roularta Local Media. Ik zal hier vanaf nu het B2B marketing en corporate communication luik van Roularta mee ondersteunen. Het zal weer wat aanpassing vergen om de knop om te draaien van B2C naar B2B en in een volledig nieuw team te aarden. Maar in een topteam vol power vrouwen zal dat wel goedkomen.

Ik kijk tevreden terug op mijn traject, waar ik zowel de digitale kneepjes van het marketing vak heb leren kennen, als de brand marketing kant bij de magazines. En tussendoor nog veel meer dan dat. Ik heb heel wat fijne collega’s leren kennen, die ik allemaal een warm hart toedraag en hoop ze nog vaak tegen het lijf te mogen lopen. Het was een uitdaging om als eerste Roulartiaan de stap in het onbekende te wagen en om te gaan met frequente (en soms onverwachtse) team- en functiewijzigingen. Maar ik heb er geen seconde spijt van gehad om proefkonijn te spelen voor dit traject. Ik heb heel wat skills aangeleerd op korte tijd, wat een uniek gegeven is binnen Roularta.

Ik kan starters die graag de media- en marketingwereld willen leren kennen aan een sneltempo een traineeshop ten volle aanraden. Zo sluit ik mijn trainee-avontuur – en tevens mijn laatste blog – graag af met een bedankje aan iedereen die mij met veel warmte heeft opgenomen in hun team!

terug naar overzicht