Deze titel is alom bekent vanuit de voetbal. Club Brugge draagt dit al jaren in zijn vaandel. Sterker nog, Club Brugge heeft dit reeds diep in zijn DNA gestopt. Ook als voetbal niets is voor jou, voel je onmiddellijk bij het lezen van deze titel: “Euhm, gaat het over wat ik denk?” Iedereen die van dicht of ver bij Club Brugge betrokken is, weet dat er gewerkt moet worden om te slagen.

 

Of is het meer dan dat? Is het meer dan slagen? Is het meer dan werken? Ik heb nooit een voetbalniveau gehaald, maar meermaals heb ik mogen (even letten op de woordkeuze: ‘mogen’ & geen ‘moeten’) ervaren wat het is om iets te proeven van ‘zweet’ dat voelde als ‘gelukt’.

 

Als lezer kan je zo’n moment herbeleven? Denk even kort na: in de sport, lagere school, misschien wel tijdens verdere studies of binnen je studentenjob? Dus iedereen weet, dat mensen zo’n momenten koesteren, er trots op zijn. Afhankelijk van jouw persoonlijkheid, kent niemand jouw ‘moments de gloire’. Maar ze delen met je naaste omgeving geven die momenten toch wel iets extra.

 

Binnen mijn job als CFO bij Roularta was ik al meermaals getuige van collega’s, kleine groepen van medewerkers of afdelingen die slagen & mij hun ‘moment de gloire’ vertellen. Dan geniet ik echt mee en ben ik trots. Trots op die medewerkers, trots op de omgeving die dat mogelijk maakt. Het zorgt voor veel energie en goesting binnen Roularta. Goesting om samen en goesting om verder te gaan.