Het is een maand geleden dat ik bericht kreeg dat het NewsTAPAS -project werd geselecteerd door Google Digital News Innovation Fund. Dit project is geïnitieerd door ons team van Roularta Innovation en zal tools en technologieën ontwikkelen die zullen toelaten de weergave van content automatisch aan te passen aan de noden en de context van de gebruiker. Door hierop in te spelen,  willen wij hun digitale leeservaring verder optimaliseren en de aandacht tot onze digitale nieuwsmerken maximaliseren.

 

Trots dat ik ben met deze selectie! Dit project is een unieke samenwerking met VRT, AI service provider ML2Grow en de IMEC onderzoeksgroepen SMIT en IDLab.

 

Deel uitmaken van dit soort projecten vind ik een geweldige kans die ik niet laat liggen. Ik sta te popelen om samen met dit multidisciplinair team van start te gaan! Zoals Steve Jobs ooit zei: “We’ve hired only people who want to make the best things in the world.”. Ik ben er dan ook rotsvast van overtuigd dat we met dit team de juiste skills samenbrengen die impact kunnen genereren en ook onze doelen realiseren.

 

De basis voor de toekomst is met NewsTAPAS hier en nu gemaakt.