Het is ondertussen al een tijdje geleden dat ik hier iets neerpende. Toen blikte ik achteruit, op een bewogen 2020. Maar tegelijk was ik ook hoopvol voor 2021.

Het glas is ofwel halfleeg of halfvol. Geef mij toch maar het tweede, want ik heb de helft al opgedronken 🙂 . Wat in die ene helft zat, smaakte verrassend maar lekker. Benieuwd naar wat nog volgt. Toegegeven, soms vind ik het ook jammer dat ik niet meer een vol glas voor me heb en krijg ik negatieve vibes en is dat glas dan toch weer halfleeg. Maar besef uiteindelijk: maak je zelf toch niet gek Broes, denk positief.

Dat blijft een evenwichtsoefening voor ons allemaal. Wat hadden we gehoopt nu al à volonté vrienden te kunnen zien, barbecues te houden, eindelijk Sting op Gent Jazz te zien na twee eerdere afgelastingen, op restaurant gaan, … Het zal nog even moeten wachten. Er is effectief licht aan het einde van de tunnel. En dat licht wordt zelfs vrij helder. Het piept nog wat onzeker, maar het valt niet meer te stoppen.

Benieuwd naar wat het “nieuwe normaal” wordt na corona! Veel zaken zullen echt als nieuw aanvoelen, die voorheen perfect normaal waren, ook in een werkomgeving. Het zal ons misschien leren relativeren en waarderen wat écht telt. Een goede werksfeer waarin we als van tijd tot tijd eens een grapje uithalen, een gekke brainstorm, een productieve meeting, een toevallige ontmoeting aan de koffiemachine, …

“Nieuw” voelt altijd een beetje onwennig aan, maar het is tegelijk ook spannend. Bring it on, dat “nieuwe normaal”! En benieuwd wat nog in dat halfvolle glas zit. Dan drink ik het wel leeg op één van die barbecues.