Wat nu? Ging er door mijn hoofd bij de aankondiging van technische werkloosheid.

Het startte op mijn verjaardag, de dag waarop ik me traditioneel trakteer op een dagje verlof en leuke activiteiten inplan. Ik besloot – ik ga er toch van genieten! En genoten heb ik, ondanks alles, van de vele spontane en creatieve initiatieven van mensen. Elke gebaart telde dubbel! 

 

Technisch werkloos zijn in ‘normale’ omstandigheden geeft je de kans om toch nog veel te kunnen doen want de wereld draait gewoon door. In tegenstelling met deze Corona periode, wat een mondiaal probleem is… het doet wat met een mens. 

 

Maar we zitten allemaal in dezelfde boot! 

En we kunnen ons enkel richten op de dingen waar we nog invloed op hebben. Het grootste cadeau dat we onszelf kunnen geven in deze fase van ons leven is een bepaalde vorm van mildheid, niet te streng zijn voor onszelf én onze huisgenoten. Waardeer je kroost en je ‘thuis’. En humor, o ja, heel belangrijk om deze te behouden.
Even van dag tot dag leven, en vertrouwen hebben dat er terug een nieuwe tijd komt waarin we de ‘normale’ dingen terug kunnen (her)ontdekken! 

We moeten dus ‘vertragen’, meer rust nemen want nu krijgen we er de tijd voor, of we er nu klaar voor waren al dan niet.

Het 2e Coronaweekend staat voor de deur en het belooft warm weer te worden, dus manlief gaat zijn BBQ uithalen. JUIJ! Iets om naar uit te kijken! 

Benieuwd wat mijn collega’s van plan zijn dit weekend… ik kijk al uit naar hun antwoorden in ons whatsapp groepje

 

 ‘kleine gelukjes, meer moet dat nu niet zijn’