fijne feesten en een gezond 2022

Emily Beckx, Campagne Manager

24/12/2021

Voor wie mij niet goed kent, ik ben een fervente skiër. Al sinds mijn 18 maanden oud ga ik mee naar de bergen en ik sta sinds mijn zevende levensjaar op de latten. Twee jaar geleden maakten we de beslissing om Kerstavond te vieren in Oostenrijk, iets waar we met z’n allen enorm naar verlangden. En het is precies zoals je denkt dat het zal zijn, kerststalletjes overal, prachtige versiering en hotelpersoneel die volledig in de sfeer is van Kerst.

Een van de Oostenrijkse kersttradities is dat men met de hele familie Stille Nacht zingt. De hele familie werd veranderd naar het hotelpersoneel en alle gasten, maar dat nam de magie van het moment niet weg. Iedereen zong mee of neuriede de melodie en zo ontstond een prachtig moment van samenzijn.

Maar zoals Oostenrijk kersttradities heeft, hebben andere continenten en landen dat ook. In Denemarken verstoppen ze een amandel in de kerstpudding, in Noorwegen verstoppen ze alle bezems voor de heksen en in Canada kan je de kerstman echt een brief versturen. Maar een van de tradities waar ik me het meest thuis bij voel is die van Ijsland.

Cadeaustress in Ijsland bestaat niet, want volgens de traditie jólabókaflóð geeft iedereen elkaar op kerstavond een boek. Na het uitpakken zet iedereen zich gezellig bij elkaar om het gekregen boek meteen te gaan lezen. Als boekenliefhebber kan je je toch geen betere kersttraditie voorstellen?

Wat jullie kersttraditie ook mag zijn, ik wens iedereen hele fijne feesten en een gezond 2022!

terug naar overzicht
Lees de vorige blogs van Emily Beckx
Geen oudere blogs gevonden

Deel deze blog: