Roularta academy

Hoe meer we weten, hoe meer we kunnen. Hoe meer we kunnen, hoe beter we functioneren en hoe boeiender en uitdagender onze job wordt.

dream it, team it

Roularta academy

Hoe meer we weten, hoe meer we kunnen. Hoe meer we kunnen, hoe beter we functioneren en hoe boeiender en uitdagender onze job wordt.

dream it, team it

Om de kennis en competenties van onze collega’s te vermeerderen, werd de Roularta Academy in het leven geroepen. Dat is het geheel van interne en externe uiteenzettingen, presentaties, informatiemomenten en trainingen.. Door deze opleidingen te volgen, kunnen de collega’s de doelstellingen van Roularta beter ondersteunen en realiseren.

Sales Training

Steven Van Genechten

Accountmanager Roularta Advertising

Ik werd ondergedompeld in een opleidingstraject gebaseerd op de drie basispijlers: de ‘who’, de ‘why’ en de ‘trust’. De ‘who’ gaat voornamelijk over portfoliomanagement, in kaart brengen en stilstaan bij de samenstelling van de klantenportefeuille. De ‘why’ gaat vooral over achterhalen en detecteren van de voornaamste problemen, de ‘pain’ van de klant. De ’trust geeft een oplossing aan de klant die beter is dan alle andere oplossingen.

Ik leerde een slimme oplossing bieden voor de problemen van mijn klanten, maar ik leerde vooral hoe mijn klanten inspireren en laten dromen. De gepresenteerde cases waren enorm inspirerend en gaven nieuwe, frisse ideeën en inzichten voor elk van de sectoren. Iedereen stond opnieuw op scherp om hiermee verder aan de slag te gaan.”

Spreken voor publiek

Birte Govarts

Redactiecoördinator

Naar schatting 75% (!) van de mensen heeft last van spreekangst. Bij mij valt dat goed mee, omdat ik regelmatig spreek voor kleine en grotere groepen, maar toch was ik énorm benieuwd naar de handvaten die ik zou krijgen om de perfecte presentatie te geven.

Ik volgde de workshop samen met zeven collega’s van verschillende afdelingen. Een hele dag lang leerden wij hoe we onze boodschap het beste kunnen overbrengen en hoe we ons publiek kunnen blijven boeien. Theorie werd afgewisseld met praktijk.

Aan het einde van de dag keerde ik naar huis met enorm veel energie. Niet alleen had ik enorm veel bijgeleerd, het was ook fijn om nieuwe collega’s te leren kennen en om meteen feedback van hen te krijgen. Bijleren én energie en zuurstof krijgen. Van een win-winsituatie gesproken!”

People Management

Ann Claeys

Brand Manager

“Dankzij een intern LEAD-traject heb ik mezelf beter kunnen ontplooien in people management. Het was een vrij brede opleiding en er werden verschillende aspecten van leiderschap benaderd. We maakten kennis met de verschillende managementprofielen en werden ons bewust gemaakt van onze eigen stijl en persoonlijkheid. Daaruit vertrokken we om verder stil te staan bij de profielen binnen ons eigen team en hoe we die best kunnen benaderen om een veilige omgeving voor iedereen te creëren. Binnen de opleiding werd ook aandacht geschonken aan veerkracht, om op tijd stresssignalen te herkennen bij onszelf en bij anderen. Het was een heel leerrijke en fijne ervaring om op deze manier veel bij te leren en veel collega’s op een andere manier te leren kennen.”

Veerkracht

Esther Seys

Subscription Marketeer

“Bedrijven die aandacht hebben voor veerkracht – en bij uitbreiding mentaal welzijn – hebben voor mij een een streepje voor. En dat doet Roularta. Tijdens de opleiding veerkracht, die íédereen overigens mag en kan volgen, word je verplicht om je automatische piloot uit te zetten, en dat is soms wel eens nodig 🙂 Want het verhaal van zelfzorg en veerkracht gaat verder dan het nemen van een deugddoend bad, het uitkijken naar die extra week ontspannende vakantie of jezelf verliezen in een spannend boek… Je leert écht luisteren naar de signalen van je lichaam en stilstaan bij wat je voelt. En waar je ook zit in dat proces, de opleiding geeft je op elk moment goeie handvaten die je welzijn op lange termijn een boost geven. Een absolute aanrader!”