stages

Praktijkervaring opdoen, kan je het beste via een stage. Bij ons kom je terecht in een team waarbij je jouw vaardigheden verder kan uitbouwen. Samen met je mentor bouw je aan de eerste stappen in jouw carrière. Als het tussen ons klikt, weet je maar nooit hoe snel je jouw eerste werkervaring vindt.

Stages

Praktijkervaring opdoen, kan je het beste via een stage. Bij ons kom je terecht in een team waarbij je jouw vaardigheden verder kan uitbouwen. Samen met je mentor bouw je aan de eerste stappen in jouw carrière. Als het tussen ons klikt, weet je maar nooit hoe snel je jouw eerste werkervaring vindt.

Ja, ik wil stage doen

1Persoonlijke gegevens
2Bijkomende info
Cijfers moeten aan elkaar, zonder spaties of streepjes

getuigenissen

Sarah van Maele

Stagair Flair

Om met een cliché van wal te steken: het was altijd al mijn meisjesdroom om bij een magazine te werken.

Het was dan ook met het oog en de hoop op een stageplek bij Flair, dat ik me in de eerste plek inschreef in de master Journalistiek. Die ervaring heeft mijn verwachtingen overtroffen. Vanaf dag één werd ik ingezet als volwaardige werkkracht. Je verricht als stagiair(e) op-en-top journalistiek werk: geen kopietjes maken of koffietjes halen, maar researchen en schrijven tégen de deadline. De beloning is tastbaar. Jouw werk verschijnt enkele weken later in het magazine of zelfs al sneller op de website. Ik kan je verzekeren: op dat moment is de trots groot.

Wat je zelf mag schrijven, varieert in inhoud en vorm. Dit kan gaan over korte stukjes of net langere artikels, die een groot scala aan onderwerpen behandelen. Dat vind ik misschien nog het leukste aan een stageplek bij Flair: je wordt flexibel ingezet voor de verschillende compartimenten van het magazine (mode, beauty, body, culi, deco, toerisme,…) waardoor het werk heel afwisselend is. Mocht je op een gegeven moment toch zonder werk vallen – wat eerder uitzonderlijk is – zijn er altijd redacteurs die blij zijn met je hulp. Hun dankbaarheid is groot, wat alleen maar bijdraagt aan een aangename sfeer op de redactie binnen een super vriendelijk team.

Er wordt altijd rekening gehouden met wat de stagiaire aankan en zelf verwacht van de stage. Ik zou een stageplek bij Flair dan ook aanraden aan ieder die houdt van een productieve en gevarieerde stageperiode op een bedrijvige redactie. Je kan er niet alleen je lifestyle-hart ophalen, je leert er ook in sneltempo ongelooflijk veel bij.

Jeanne Vancraenenbroeck

Stagair Knack Weekend

Als student scenarioschrijven aan het RITCS, ben ik niet het typische stagiaire plaatje voor Knack Weekend.

Aangezien ik verlangde om de andere kant van de schrijfwereld te leren kennen, besloot ik me in het werkveld van de journalistiek te verdiepen. Een stage op de redactie van het blad dat al zo lang wekelijks bij mijn ouders in de bus belandt, leek me de geschikte leerschool.

Op de online redactie van Weekend word je behandeld als ‘één van hun’. Je moet geen vervelende klusjes opknappen en mag bijna volledig je eigen ding doen. Omdat een website bodemloos is, kan je zo veel schrijven als je wil: het werk is nooit op. Mijn dagen op de redactie bestonden uit brainstormen, interviewen, schrijven, nalezen, verbeteren en soms ook wat experimenteren met Photoshop.

De stage heeft me inzicht gegeven in wat ik écht graag doe. Je leert mensen kennen, hoort elke dag nieuwe verhalen en je wereldkennis wordt per seconde uitgebreid. Het voltijds werken vraagt persoonlijke aanpassingen, maar is leerzaam. Ik zou iedereen die graag over lifestyle schrijft, aanraden een stage te volgen bij Knack Weekend online. Je leert er op korte tijd heel veel bij en de ervaring helpt je bij het maken van belangrijke toekomstbeslissingen.