stages

Praktijkervaring opdoen, kan je het beste via een stage. Bij ons kom je terecht in een team waarbij je jouw vaardigheden verder kan uitbouwen. Samen met je mentor bouw je aan de eerste stappen in jouw carrière. Als het tussen ons klikt, weet je maar nooit hoe snel je jouw eerste werkervaring vindt.

Stages

Praktijkervaring opdoen, kan je het beste via een stage. Bij ons kom je terecht in een team waarbij je jouw vaardigheden verder kan uitbouwen. Samen met je mentor bouw je aan de eerste stappen in jouw carrière. Als het tussen ons klikt, weet je maar nooit hoe snel je jouw eerste werkervaring vindt.

Ja, ik wil stage doen

1Persoonlijke gegevens
2Bijkomende info
Cijfers moeten aan elkaar, zonder spaties of streepjes

getuigenissen

Eline Vanwachtendonck

Stagiair videoproductie videocel
Als student MIT – video focus aan de Howest in Kortrijk kregen we de uitdaging om zelf een stageplaats te zoeken. Meteen ging mijn voorkeur uit naar een stage die aansloot bij mijn keuzetraject (video focus). Tijdens de zoektocht kreeg ik van de stagecoördinator een tip om eens contact op te nemen met de Videocel van Roularta.
Op mijn eerste dag werd ik vriendelijk ontvangen. Alles stond klaar voor mij en ik kreeg direct een rondleiding in het bedrijf. Op de eerste dag kreeg ik meteen een eerste opdracht. Namelijk helpen aan het onderzoek om de redactie een tool aan te leren om eenvoudig video’s te maken voor hun online artikels.

In de eerst week ging er ook een Webinar/livestream door in de studio van de Videocel. Ik mocht helpen aan de computer waar ik instond voor het zoom-kanaal. Ik vond het heel spannend om live te gaan, maar het was een leuke ervaring! Vanaf dan heb ik telkens de zoom gedaan tijdens de Webinars. Ik vind het super interessant om te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt bij een Webinar/livestream. Als kijker ben je er niet van bewust hoeveel er bij komt kijken.

Ik mocht zelfs stagiair opnameleiding zijn en figureren in de nieuwe corporate film van Roularta. Het was super tof om eens opnames mee te maken en te zien hoe strak de timing op zo’n opnamedagen in elkaar zit. Er was een leuke sfeer tijdens de opnames.

Mijn montage skills, die ik tijdens mijn keuzetraject in de opleiding opgedaan heb, kon ik ook zeker gebruiken. Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects heb ik beide kunnen gebruiken in verschillende opdrachten. Waaronder sfeervideo’s van Webinars, een compilatievideo over de Videocel voor op hun website, ….

Naast de skills van front-end developer en videomontage heb ik tijdens deze stage dus ook ervaring kunnen opdoen met diverse taken binnen videoproductie. Ik raad het dus zeker aan om stage te doen bij de Videocel.

Jeanne Vancraenenbroeck

Stagair Knack Weekend

Als student scenarioschrijven aan het RITCS, ben ik niet het typische stagiaire plaatje voor Knack Weekend.

Aangezien ik verlangde om de andere kant van de schrijfwereld te leren kennen, besloot ik me in het werkveld van de journalistiek te verdiepen. Een stage op de redactie van het blad dat al zo lang wekelijks bij mijn ouders in de bus belandt, leek me de geschikte leerschool.

Op de online redactie van Weekend word je behandeld als ‘één van hun’. Je moet geen vervelende klusjes opknappen en mag bijna volledig je eigen ding doen. Omdat een website bodemloos is, kan je zo veel schrijven als je wil: het werk is nooit op. Mijn dagen op de redactie bestonden uit brainstormen, interviewen, schrijven, nalezen, verbeteren en soms ook wat experimenteren met Photoshop.

De stage heeft me inzicht gegeven in wat ik écht graag doe. Je leert mensen kennen, hoort elke dag nieuwe verhalen en je wereldkennis wordt per seconde uitgebreid. Het voltijds werken vraagt persoonlijke aanpassingen, maar is leerzaam. Ik zou iedereen die graag over lifestyle schrijft, aanraden een stage te volgen bij Knack Weekend online. Je leert er op korte tijd heel veel bij en de ervaring helpt je bij het maken van belangrijke toekomstbeslissingen.