Stages

Praktijkervaring opdoen, kan je het beste via een stage. Bij ons kom je terecht in een team waarbij je jouw vaardigheden verder kan uitbouwen. Samen met je mentor bouw je aan de eerste stappen in jouw carrière. Als het tussen ons klikt, weet je maar nooit hoe snel je jouw eerste werkervaring vindt.

PLAY IT, SLAY IT

Stages

Praktijkervaring opdoen, kan je het beste via een stage. Bij ons kom je terecht in een team waarbij je jouw vaardigheden verder kan uitbouwen. Samen met je mentor bouw je aan de eerste stappen in jouw carrière. Als het tussen ons klikt, weet je maar nooit hoe snel je jouw eerste werkervaring vindt.

PLAY IT, SLAY IT

Solliciteer nu voor een stage bij Roularta!

Digital

Passie voor digitale technologieën en innovatie? Let’s get digital! Werk mee aan vormgeving, webontwikkeling, data-analyse, app-ontwerp en digitale projecten. Draag als digital-lover jouw steentje bij in onze online transformatie.

Redactie

Passie voor journalistiek? Werk samen met professionals, schrijf artikels en creëer boeiende content. Duik in nieuwsflows en redactieprocessen. Knack, Libelle, De Zondag, Trends/Ka Z .. Tal van mogelijkheden!

Marketing

Passie voor brandmarketing en acquisition marketing? Maak marketingprojecten en campagnes, analyseer markttrends en ontwikkel marketingstrategieën om een doelgroep te bereiken. Digitale marketing? Check! Verschillende platformen? Check!

Corporate

Passie voor HR, aankoop, finance of back office? Jouw administratieve vaardigheden verder ontwikkelen, hier kan het!

Getuigenissen van stagairs

Margot Dens en Louise Ver Eecke

Stagiaires Consultants

Gedurende acht weken hebben wij, studenten in de master Financieel Management aan Vlerick Business School, onderzocht hoe Trends Business Information een ESG score kan ontwikkelen. Tijdens het project hebben wij bestaande ESG ratings en rappporteringsstandaarden geanalyseerd, een model gebouwd, en een uitgebreid rapport geschreven hoe Trends Business Information het model kan implementeren.

Wij zijn zeer tevreden met het resultaat. Hoewel ESG nog in zijn kinderschoenen staat, hebben wij al de eerste stappen gezet richting een goed onderbouwde score die zowel voor grote, middelgrote als kleine bedrijven kan berekend worden.

Als toekomstige consultants, vormt dit project een leerrijke ervaring. Wij willen dan ook wij Trends Business Information bedanken voor deze fantastische opportuniteit en de fijne samenwerking!

Eline Vanwachtendonck

Stagiair videoproductie videocel

Als student MIT – video focus aan de Howest in Kortrijk kregen we de uitdaging om zelf een stageplaats te zoeken. Meteen ging mijn voorkeur uit naar een stage die aansloot bij mijn keuzetraject (video focus). Tijdens de zoektocht kreeg ik van de stagecoördinator een tip om eens contact op te nemen met de Videocel van Roularta.

Op mijn eerste dag werd ik vriendelijk ontvangen. Alles stond klaar voor mij en ik kreeg direct een rondleiding in het bedrijf. Op de eerste dag kreeg ik meteen een eerste opdracht. Namelijk helpen aan het onderzoek om de redactie een tool aan te leren om eenvoudig video’s te maken voor hun online artikels.

In de eerst week ging er ook een Webinar/livestream door in de studio van de Videocel. Ik mocht helpen aan de computer waar ik instond voor het zoom-kanaal. Ik vond het heel spannend om live te gaan, maar het was een leuke ervaring! Vanaf dan heb ik telkens de zoom gedaan tijdens de Webinars. Ik vind het super interessant om te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt bij een Webinar/livestream. Als kijker ben je er niet van bewust hoeveel er bij komt kijken.

Ik mocht zelfs stagiair opnameleiding zijn en figureren in de nieuwe corporate film van Roularta. Het was super tof om eens opnames mee te maken en te zien hoe strak de timing op zo’n opnamedagen in elkaar zit. Er was een leuke sfeer tijdens de opnames.

Mijn montage skills, die ik tijdens mijn keuzetraject in de opleiding opgedaan heb, kon ik ook zeker gebruiken. Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects heb ik beide kunnen gebruiken in verschillende opdrachten. Waaronder sfeervideo’s van Webinars, een compilatievideo over de Videocel voor op hun website, ….

Naast de skills van front-end developer en videomontage heb ik tijdens deze stage dus ook ervaring kunnen opdoen met diverse taken binnen videoproductie. Ik raad het dus zeker aan om stage te doen bij de Videocel.