Bruno Bonte

Bagger

Bruno Bonte, Sales Rekruteringscommunicatie

22/11/2021

Ik weet het de laatste tijd niet zo goed meer. Het wordt bijna onmogelijk om nog een degelijk en fatsoenlijk gesprek te hebben over corona en vaccinatie. Iedereen verwijt iedereen dat het haar of zijn schuld is dat er opnieuw zoveel mensen in de ziekenhuizen liggen. Dat we weer een heleboel zaken niet meer mogen. Ik voel de polarisatie in onze maatschappij dag na dag groter worden. Zelfs onder vrienden en in familiekring wordt dit onderwerp vaak vermeden om geen ruzie te creëren. In Amerika hadden we Trump die bij de mensen voor controverse zorgde. Hier is het corona en vooral de vaccinatie-recht-plicht-niet-wel. De sociale media doet er uiteraard geen goed aan om de zaken te bedaren, integendeel. De bagger en de verwijten vloeien er met bakken uit. Iedereen doet mee, van politici tot sommige media. Iedereen heeft een mening, iedereen denkt een mening te hebben en wil/moet die ook ventileren. Maar ik ben vooral verbouwereerd door en gedegouteerd van het slijk dat er gegooid wordt, en niet alleen over corona trouwens, maar ook naar bepaalde mensen. Er wordt al lang niet meer op de bal gespeeld, maar op de man. De haat die sommigen over zich heen krijgen is de laatste tijd niet meer om aan te zien. Wegens een andere huidskleur, omdat ze het opnemen voor het klimaat, wegens hun godsdienst, wegens hun seksuele geaardheid, of omdat ze het opnemen voor de migranten, omdat…

De woordvoerster van Open VLD stopt er na anderhalf jaar mee omdat ze de bagger niet meer aankan en zelf bedreigd werd. Beleefdheid en fatsoen zijn weg. Ik die dacht dat we in een beschaafde wereld leefden met normen en waarden, zoals respect voor wat anders is.

Straks komt de periode van Kerst. Een periode waarin we liefdevol met elkaar zouden moeten omgaan. Daarna komt de periode van de goede voornemens. Zullen we elkaar wat meer respect toewensen?
Ik wens jullie alvast fijne eindejaarsfeesten, met vooral veel liefde en knuffels.

terug naar overzicht
Lees de vorige blogs van Bruno Bonte

Deel deze blog: